Hem Asya hem de Avrupa’da bulunan ve Dünyanın en güzel şehirlerinden olan İstanbul, yalnızca Türkiye’nin değil Dünya’nın da eşsiz kentlerinden biri olarak kabul ediliyor.
Tarih boyunca 3 büyük imparatorluğa ev sahipliği yapmış olan bu şehir, onlarca farklı kültürün bir arada yaşadığı, adeta büyük bir açık hava müzesini de andırıyor.
İşte bu çerçevede düzenlenmiş ve İstanbul’da gezilebilecek tarihi yerler
İstanbul’un kalbinde yer alan Ayasofya, Bizans İmparatoru Justinianus’un emriyle bir kilise olarak inşa edildi. 537 yılında inşa edilen yapı, o dönem için mimari bir devrimdi. Yüksek kubbesi ve muazzam yapısıyla Konstantinopolis’in gözbebeği haline gelmişti.
Dünyanın 7 yeni harikası listesinde gösterilen bu eser, 15 yüzyıl boyunca Hristiyanlar tarafından mabet olarak kullanıldıktan sonra 1453 yılında İstanbul’un fethi ile birlikte camii haline getirildi.
1935 yılında ise Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle müzeye çevrildi.
Yapı 2020 yılı itibariyle tekrar cami olarak hizmet vermeye başladı. Camii kısmı ücretsiz ve ibadete açık olan yapının kültürel gezi kısmı ücretlidir. Ayrıntılı bilgi için; Müze Kart adresini ziyaret edebilirsiniz.
AYASOFYA’YA NASIL GİDİLİR?
Ayasofya İstanbul ilinin Fatih ilçesinde yer almakta olan bir yapıdır. Sultanahmet’in içerisinde bulunmaktadır. Sultanahmet’e en kolay bir şekilde tramvay aracılığı ile gidilmektedir. Bağcılar ile Kabataş tramvayı ile seyahat edip Sultanahmet durağında inildiğinde Ayasofya’ya ulaşılacaktır.
Bizans İmparatoru Justinianus tarafından yaptırılan sarnıç, şehrin birinci ve ikinci tepeleri arasındaki bölgelerin su ihtiyacını karşılayan
“Hadrianus” su yollarına bağlanmıştı. Sarnıç İstanbul Osmanlı tarafından fethinden sonra Sarayburnu ve Bahçe Kapısı civarına su dağıtım merkezi olarak hizmet sundu; Osmanlı’ın şehirde kendi su tesislerini kurmasından sonra kullanılmasa da merkezinde olduğu mahalleyi temsil eden fiziksel bir simge durumuna geldi. Yapı suyun içinden yükselen pek çok mermer sütun nedeniyle halk arasında “Yerebatan Sarayı” olarak isimlendirilmektedir.
Sarnıcın kuzeybatı köşesindeki iki sütunun altında kaide olarak kullanılan iki Medusa Başı, Roma Dönemi heykel sanatının şaheserlerindendir. Sarnıcı ziyaret eden insanların en çok ilgisini çeken Medusa başlarının hangi yapılardan alınıp buraya getirildiği bilinmemektedir.
Giriş ücretlidir.
Ayrıntılı bilgi için; Yerebatan adresini ziyaret edebilirsiniz.
Yerebatan Sarnıcına Nasıl Gidilir?
Yerebatan Sarnıcı’na ulaşım son derece kolaydır. Merkezi bir konumda bulunan Yerebatan Sarnıcı’na Kabataş – Bağcılar tramvay hattını kullanarak gidebilirsiniz. Burada Sultanahmet durağındanindikten sonra 3 dakikalık bir yürüme mesafesi ile sarnıca ulaşabilirsiniz. Eğer Yerebatan Sarnıcı’nı Anadolu Yakası’ndan ziyaret etmek isterseniz bunun için vapur ile Beşiktaş ya da Kabataş’a gelerek tramvay ile yine Sultanahmet’te inerek sarnıca ulaşabilirsiniz. Ayasofya ve Sultan Ahmet Camii’si ile ayı konumda yer alır ve yürüme mesafesinde ulaşımı bulunmaktadır.
Sultan Ahmet Camii’nin tasarımı Osmanlı cami mimarisi ile Bizans kilise mimarisinin 200 yıllık sentezinin zirvesini oluşturur. Komşusu olan Ayasofya’dan bazı Bizans esintileri içermesinin yanı sıra geleneksel İslami mimari de ağır basar ve klasik dönemin son büyük camisi olarak görülür.
Sultan Ahmet Camii, 1609-1616 yılları arasında Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından İstanbul’daki tarihî yarımada da, Mimar Sinan’ın öğrencisi mimar Sedefkâr Mehmed Ağa tarafından yaptırılmıştır.
Giriş ücretsizdir.
Ziyaret saatleri ve daha ayrıntılı için bilgi için; Sultan Ahmet Camii sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Sultan Ahmet Camii’ne Nasıl Gidilir ?
Camii’ye Eminönü’nde ulaşmak istiyorsanız yürüyerek 10-15 dakika içinde Eminönü Meydanı’ndan camiye kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda camiye Galata ya da İstiklal tarafından ulaşmaya çalışıyorsanız da, Karaköy tramvay durağını tercih ederek Sultan Ahmet durağına rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Camiye ulaşmak için ilk olarak Eminönü’ne daha sonra Sultan Ahmet Meydanı’na gelmeniz gerekiyor. Camiye ulaşım için Kabataş – Bağcılar tramvay hattını tercih edebilir ve Sultan Ahmet durağında inerek camiye kolaca ulaşabilirsiniz.
Eğer camiye Anadolu Yakası üzerinden ulaşmaya çalışıyorsanız ilk olarak vapurlar ile Eminönü İskelesine gelmeniz gerekiyor. Buradan da ister tramvaylara binerek 2 durak sonraki Sultan Ahmet’e ulaşabilir isterseniz de yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar yürüyerek camiye ulaşabilirsiniz. Sultan Ahmet istikametine giden tek toplu taşıma aracı tramvaylardır. Aynı zamanda gün içinde akşam saatlerine kadar da Sultan Ahmet araç trafiğine tamamen kapalıdır.
Osmanlı döneminin bir diğer önemli ismi, Süleymaniye Camii. Kanuni Sultan Süleyman adına1551 ile 1557 yılları arasında Mimar Sinan tarafından inşa edilen hayret verici bu yapı içerisinde medreseler, hastane, kütüphane hatta hamam bölümleri bulunuyor. Camii, günümüzde hala ibadete açıktır.
Giriş Ücretsizdir.
Ayrıntılı bilgi için sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Süleymaniye Camii’ne Nasıl Gidilir?
Süleymaniye Camisi’ne gitmek için kullanılacak pek çok toplu taşıma bulunmaktadır. Bunlardan birisi de otobüs hatlarıdır. Süleymaniye Camii yakınlarından geçen 28, 28T, 30D, 399C, 47E, 66, 93, 93T gibi otobüs hatları bulunmaktadır. Bu otobüs hatları ile kolaylıkla Süleymaniye Camii ulaşımını sağlayabilirsiniz.
Bunun dışında Metro M2 ile ve Marmaray ile de Süleymaniye Camii ulaşımı sağlanmaktadır. Bunlarla birlikte Anadolu Yakasından
gelecek ve vapur seferlerini kullanacak kişiler Eminönü vapur iskelesinden 11 dakikalık yürüme yolu ile Süleymaniye Camisi’ne
ulaşımını sağlayabilirler.
Dünya’nın en büyük ve en eski kapalı çarşılarından biridir. Kapalıçarşı’da yaklaşık 4.000 dükkân bulunmakta ve yaklaşık
25.000 kişi çalışmaktadır.
Hem alışveriş yapmak hem de tarihi adeta yaşıyormuş gibi hissetmek için tercih edilmesi mümkün olan Kapalı Çarşı 1460
yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Tarihi yapı, günümüzde hala en fazla ziyaret gören yerlerin başında
gelmektedir.
Giriş ücretsizdir.
Ayrıntılı bilgi adresini ziyaret edebilirsiniz.
Kapalı Çarşıya Nasıl Gidilir?
Avrupa yakasından marmaray kullanılarak sirkeci durağından tramvay aktarmasıyla Kapalıçarşıya ulaşılabilir.
Anadolu yakasından Kapalıçarşıyı ziyaret etmek isteyenler için marmaray ile sirkeci durağında inerek, tramvay aktarması yapmak
doğru bir seçenek olabilir. Bunun yanısıra özellikle güneşli havalarda vapur ile eminönüne gitmek ve oradan tramvay aktarması yapmak
daha keyifli bir seçenek olabilir.
Kapalıçarşı’ya Tramvay İle Nasıl Gidilir?
Tramvay ile T1 Kabataş-Bağcılar hattı kullanılarak Kapalıçarşıya ulaşılabilir. Bu hat üzerinde Beyazıt-Kapalıçarşı durağında inilerek çarşıya en kısa yürüme mesafesiyle ulaşılmış olur.
1478 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilen bu yapı, Osmanlı’da tam 400 yıl boyunda idari merkez olarak kullanılmıştır.
Saray içerisinde Hz. Muhammed’in hırkası, Hz. Musa’nın asası gibi önemli emanetler yer almaktadır.
Giriş ücretlidir.
Ayrıntılı bilgi için adresini ziyaret edebilirsiniz.
Topkapı Sarayı Müzesine Nasıl Gidilir?
Atatürk Havalimanı istikametinden gelenler Atatürk Havalimanı – Yenikapı metro hattı ile son duraktan bir önce olan Aksaray da inip,
Yusufpaşa istasyonundan Bağcılar– Kabataş tramvay hattına aktarma yapabilir.
Anadolu yakasından gelenler Üsküdar ya da Kadıköy’den motor ya da vapur ile Kabataş ya da Eminönü’e geçerek, buradan Bağcılar– Kabataş tramvay hattına aktarma yaparak Sultanahmet durağında bulunan Topkapı Sarayı Müzesi’ne ulaşım sağlayabilir.
Anadolu yakasından ya da Yenikapı istikametinden Topkapı Sarayı’na gelmek için diğer bir yol ise Avrupa yakasına Marmaray
hattı ile geçip Sirkeci durağında inmektir. Vilayet – Cağaloğlu çıkışı takip edilerek İstanbul Valiliği önüne gelinmeli, buradan sola doğru
kıvrılan yol takip edilmeli ve Gülhane Parkı girişinden tabelalar takip edilerek Topkapı Sarayı’na ulaşılabilir. Topkapı Sarayı, Marmaray
Çıkışından yürüyüş ile 10 dakikalık mesafede
Topkapı Sarayı’na gidenlerin mutlaka ziyaret etmeleri gereken bir diğer isim, Aya İrini Klisesi Müzesi.
Doğrudan sarayın bahçesinde yer alan bu yapı, Türkiye’de müzecilik çalışmalarının ilklerinden biri olarak kabul ediliyor.
Giriş ücretlidir.
Dünyanın en eski kuleleri arasında yer alan yapının inşa ediliş tarihi 528 yılına dayanan Galata Kulesi, İstanbul’un adeta göz bebeği. Galata Surları dahilinde bir gözetleme kulesi olarak inşa edilen kule, Bizans İmparatorluğundan günümüze farklı dönemlerde farklı amaçlarla kullanılmasının ardından 2020’den itibaren, bir sergi mekânı ve müze olarak hizmet verir. Hem Beyoğlu’nun hem de İstanbul’un sembol yapılarındandır.
UNESCO tarafından 2013 yılında Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan bu yapı, hem ihtişamı hem de hikayeleri ile oldukça ilgi çekmektedir.
Ayrıntılı bilgi için adresini ziyaret edebilirsiniz.
Galata Kulesine Nasıl Gidebilirsiniz?
Anadolu yakasından bölgeye ulaşım sağlamak için
• Kadıköy üzerinden Karaköy vapuruna binmeli ve Karaköy’de iniş sağlamalısınız. Buradan ortalama 5 dakikalık oldukça kısa bir sürede kuleye ulaşabilirsiniz.
• Üsküdar üzerinden ulaşım sağlamak için Karaköy vapuruna binerek Karaköy’de inin ve yürüyerek kuleye ulaşın.
• Ümraniye istikametinden Üsküdar – Çekmeköy metrosunu kullanarak Üsküdar son durakta ininiz. Buradan Karaköy
vapuruna binerek Karaköy durağında inin ve yürüyerek kuleye ulaşım sağlayın.
• Eğer Kartal, Maltepe, Pendik, Tuzla istikametlerinden geliyorsanız Tavşantepe – Kadıköy metrosunu kullanarak Kadıköy durağına ulaşınız. Kadıköy rıhtımdan vapura binerek Karaköy’de ininiz ve buradan yürüyerek kuleye ulaşabilirsiniz.
Avrupa yakasından bölgeye ulaşım sağlamak için
• Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler istikametinden gelmek isteyenler Metrobüse binerek Cevizlibağ istasyonunda inmelidir. Buradan Kabataş – Bağcılar tramvayına binerek Kadıköy durağında inmelidir. Buradan yürüyerek Galata Kulesi’ne ulaşım sağlanabilir.
• Esenler ve Bayrampaşa üzerinden gelenler Yenikapı – Havalimanı metrosunu kullanarak Aksaray metro durağında inmeli ve buradan da Kabataş – Bağcılar tramvayına binerek Karaköy istasyonunu ulaşmalıdır.
• Bağcılar, Güngören istikametinden gelenler Kabataş – Bağcılar tramvay hattıyla Karaköy istasyonunda inmelidir.
• Taksim üzerinden direkt giden İETT otobüslerine binerek Taksim durağında indikten sonra, İstiklal Caddesi’nin sonuna doğru gidip aşağı inerek Galata Kulesi’ne ulaşabiliniz.
Osmanlı Sultan’ı Abdülmecid tarafından yaptırılan Dolmabahçe Sarayı’nın cephesi, İstanbul Boğazı’nın Avrupa kıyısında 600 metre
boyunca uzanmaktadır.
Avrupa mimarî üsluplarının karışımı olan eklektik bir uslûpta, Ermeni mimarlar Garabet Amira Balyan ve oğlu Nigoğos Balyan tarafından 1843-1855 yılları arasında inşa edilmiştir.
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından da kullanılmıştır.
Giriş ücretlidir.
Ayrıntılı bilgi için adresini ziyaret edebilirsiniz.
Dolmabançe Sarayı’na Ulaşım Nasıl Sağlanır?
İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde yer alan Dolmabahçe’ye ulaşım oldukça kolaydır. Yapıya ulaşmak için Bağcılar – Kabataş tramvay hattını kullanarak Kabataş Durağında inin. Ortalama 5 dakikalık bir yürüme mesafesiyle saraya ulaşım sağlayacaksınız.
Anadolu yakasından gelmek isteyenler ise Kadıköy ya da Üsküdar’dan vapura bindikten sonra Beşiktaş ya da Kabataş’a ulaşmalıdır. Buradan yürüyerek Dolmabahçe Sarayı’na ulaşım sağlayabilirler. Beşiktaş ve Kabataş iskelesine on dakikalık bir uzaklıkta bulunmaktadır.
Bir çok film ve dizide yer alan Yedikule Zindanları, Dünya’nın en eski açık hava müzelerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu yapının inşa ediliş amacı Bizans döneminde misafir gelen kralları, kendilerine yakışır bir ihtişamla karşılamaktı. Giriş ücretlidir. Ziyaret için önceden rezervasyon yapmak gerekebilir.
Ayrıntılı bilgi için adresini ziyaret edebilirsiniz.
Yedikule Hisarı Müzesi’ne Nasıl Gidilir?
Yedikule Hisarı oldukça devasa bir yapıdır. Bu yapı, Sarayburnu’ndan Bakırköy Sahil’e kadar uzanmaktadır. Yedikule Hisarı Müzesi’ne ulaşabilmek için ise izlenebilecek birkaç farklı yol bulunmaktadır. Eğer özel aracınız varsa ve müze ziyaretinizi bu araç ile gerçekleştirmek
istiyorsanız, E – 5 üzerinde Mecidiyeköy istikametinden Atatürk Havalimanı istikametine ilerlemeli ve yol üzerinde bulunan Topkapı çıkışını
kullanmalısınız. Bu çıkıştan çıktıktan sonra sahil yolunu ya da Abdi İpekçi Spor Salonu tabelalarını izleyerek Yedikule Hisarı Müzesi’ne kolayca ulaşabilirsiniz. Yedikule Hisarı’na gitmek için otobüs kullanmak istiyorsanız da Taksim kalkışlı 80T, Eminönü kalkışlı 80, BN1 ya da BN2 yahut Beyazıt kalkışlı 80B numaralı otobüsler sizi Yedikule otobüs durağına ulaştıracaktır. Yedikule Hisarı Müzesi’ne ulaşmanın bir diğer alternatifi ise Marmaray’dır. Marmaray kullanarak Yedikule Hisarı’na gitmek isterseniz Kazlıçeşme durağında inerek kısa bir yürüyüş mesafesi ile Yedikule Hisarı Müzesi’ne ulaşabilirsiniz.
İstanbul’un fethinden önce Fatih Sultan Mehmet tarafından Anadolu Hisarı’nın tam karşısına inşa ettirilen Rumeli Hisarı’nın yapım amacı
ise boğazın kuzey kısmından gelebilecek saldırıların engellenmesidir.
90 günde inşa edilmiş olan tarihi yapı, aynı zamanda dünyanın en büyük kale burçlarına sahiptir.
Giriş ücretlidir.
Sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Rumeli Hisarı’na Nasıl Gidilir?
Rumeli Hisarı’na Anadolu Yakası üzerinden gelecekseniz kullanabileceğiniz birkaç farklı alternatif bulunmaktadır. Kadıköy Rıhtım’dan hareket eden Beşiktaş vapuruna binebilir ve daha sonra Beşiktaş’tan Ortaköy’e gidebilmek adına Bahçeşehir Üniversitesi durağından geçen 22, 22RE, 25E, 40, 40T, 42T numaralı otobüslerden birini kullanabilirsiniz. Rumeli Hisarı durağında otobüsten inerek hisara ulaşabilirsiniz.
Üsküdar tarafından geliyorsanız, yine Beşiktaş vapuruna binebilir ve aynı şekilde Bahçeşehir Üniversitesi durağını kullanarak 22, 22RE,
25E, 40, 40T, 42T numaralı otobüslerden birine binerek hisara ulaşabilirsiniz.
Kartal, Pendik, Maltepe ya da Tuzla gibi daha uzak bir mesafeden geliyorsanız da öncelikle Kartal – Kadıköy metrosuna binerek Kadıköy’de inebilir ve yine vapur ile karşıya geçerek otobüsleri kullanabilirsiniz.
Ümraniye yakınlarından hisara geçiş yapmak için ise 9A, 9Ç, 9Ü, 9ÜD, 11V, 11G ya da 320 numaralı otobüslerden birini kullanarak Üsküdar son durakta inebilirsiniz. Daha sonra durağın karşısından rıhtıma geçerek Ortaköy vapuruna binebilir ve yine 22, 22RE, 25E, 40, 40T, 42T numaralı otobüslerden biri ile rıhtıma gidebilirsiniz.
Eğer Samandıra ya da Sancaktepe tarafından gelecekseniz, Alemdağ’dan kalkmakta olan 522 numaralı otobüsü kullanıp Boğaziçi Köprüsü durağında inebilirsiniz. Daha sonra metrobüs ile aktarma yaparak Zincirlikuyu durağında inmelisiniz. Buradan da Bahçeşehir Üniversitesi’ne ulaşım sağlayarak 22, 22RE, 25E, 40, 40T, 42T numaralı otobüslerden birine binebilirsiniz.
Rumeli Hisarı’na Avrupa Yakası’ndan ulaşım sağlamak için de bazı alternatifler bulunmaktadır. Büyükçekmece, Avcılar, Küçükçekmece,
Beylikdüzü veya Mecidiyeköy taraflarından hisara gidecekseniz herhangi bir metrobüs durağını kullanarak metrobüse binmeli ve
Zincirlikuyu durağında inmelisiniz. Metro istasyonundan Beşiktaş çıkışını kullanarak çıkmalı ve buradan Beşiktaş Meydana indikten
sonra 22, 22RE, 25E, 40, 40T, 42T numaralı araçları kullanarak Rumeli Hisarı’na ulaşabilirsiniz.
Eğer Güngören ya da Bağcılar taraflarından ulaşım sağlayacaksanız ise Bağcılar – Kabataş tramvayını kullanarak Kabataş’a geçebilir;
buradan da 22, 22RE ya da 25E numaralı otobüslerden herhangi birine binerek Rumeli Hisarı’na ulaşabilirsiniz.
Yolunuz Bayrampaşa ya da Esenler tarafından ise öncelikle Yenikapı – Havalimanı metrosunu kullanarak Merter’de inmeli sonra da metrobüs ile Zincirlikuyu’ya aktarma yapmalısınız. Metrobüs durağının Beşiktaş çıkışını kullanarak Beşiktaş Meydanı’na vardıktan
sonra ise 22, 22RE, 25E, 40, 40T, 42T numaralı otobüsler ile hisara varabilirsiniz.
Taksim, Rumeli Hisarı’na en kolay varabileceğiniz semtlerden biridir.
Taksim’den 40, 40T ya da 42T numaralı otobüslerden birine binerek hisara ulaşabilirsiniz.
Eminönü’nde yer alan bu tarihi yapı, Turhan Sultan tarafından 1660 yılında yaptırılmış.
Geçmişte 1940 ila 43 yılları arasında onarımı gerçekleştirilen bu yapı, 2014 yılında tekrar restorasyon görmeye başlamış.
Giriş ücretsizdir.
Ayrıntılı bilgi için adresini ziyaret edebilirsiniz.
Mısır Çarşısı’na Nasıl Gidilir?
Mısır Çarşısı, İstanbul’un en merkezi konumda olan çarşılarından biridir. Hem deniz hem de karayolu ile kolaylıkla ulaşım
sağlanmaktadır. Mısır Çarşısı’na toplu ulaşım ile nasıl giderim derseniz aşağıdaki alternatifleri değerlendirebilirsiniz.
• Bulunduğunuz lokasyona bağlı olarak Eminönü tarafına giden İETT otobüslerini tercih edebilirsiniz. Eminönü’ne giden İETT
Şehir Hatları şunlardır: BN1 Halkalı Park-Eminönü Mısır Çarşısı, EM1-EM-2 Eminönü-Kulaksız (Ring çalışır), 32 Cevatpaşa-Eminönü, 33 Esenler-Eminönü, 47 E Eminönü – Karadolap Mahallesi, 66 Gülbağ – Eminönü, 93 Eminönü – Zeytinburnu. Eminönü’nde indikten sonra 2 dakikalık yürüme mesafesinden sonra Mısır Çarşısı’na ulaşabilirsiniz.
• Marmaray ile gitmek isterseniz; Sirkeci Marmaray İstasyonu’nda inmeniz gerekmektedir. Buradan ya T1 Tramvay durağına aktarma yapabilirsiniz ya da 10 dakikalık yürüme sonrasına Mısır Çarşısı’na ulaşabilirsiniz.
• Anadolu yakasından keyifli bir deniz yolculuğu yapmak isteyenler için ise Eminönü yönüne geçip, Mısır Çarşısı’na kolaylıkla gidebilirler.
Diğer yandan Mısır Çarşısı’na özel aracınızla gitmek de alternatiflerin arasına yer almaktadır. Sirkeci veya Eminönü’nde bulunan otoparklara aracınızı park edebilirsiniz.
Sayısız hikayeye konu olan, bütün ihtişamı ile boğazı süsleyen Kız Kulesi, Anadolu Yakası’nda gezilebilecek bir diğer yer. Ulaşımı kolaylaştırılan kule, günümüzde hala ziyarete açık. Üstelik içerisinde bir de restoran bulunuyor.
Ayrıntılı bilgiye adresinden ulaşabilirsiniz.
Kız Kulesine Nereden Vapur Kalkıyor?
Kız Kulesi’ne Üsküdar-Salacak’tan ve Galataport İstanbul’dan kalkan özel tekneler ile ulaşabilirsiniz.
Üsküdar – Salacak ‘ta bulunan tekneler, Kız Kulesi bilet gişesi önünden, haftanın her günü 09:00 – 17:30 saatleri arasında kalkacaktır.
Birçok dizide geçiş sahnesi olarak kullanılan ve ihtişamı ile göz kamaştıran bir diğer tarihi yapı, Beylerbeyi Sarayı.
Saray, Osmanlı Sultanı Abdülaziz tarafından yaptırılmıştır ve yazlık saray olarak kullanmıştır.
Giriş ücretlidir.
Ayrıntılı bilgi için adresini ziyaret edebilirsiniz.
Beylerbeyi Sarayı’na Nasıl Gidilir?
Anadolu Yakasından ulaşım için
• Kadıköy limanından 15F, 12H, 14M hatlı otobüslere binerek Beylerbeyi Sarayı durağında inebilirsiniz.
• Üsküdar limanından binmek isterseniz 15H, 15C, 15, 15KÇ, 15K, 15P, 15M, 15S, 15R, 15Y, 15U, 15ŞN hatlı otobüslerden herhangi birisine binerek Beylerbeyi Sarayı’na ulaşım sağlayabilirsiniz.
• Ümraniye semtinden ulaşım sağlamak isterseniz 522 numaralı otobüslere binmeniz yeterli.
Avrupa Yakasından ulaşım için
• Söğütlüçeşme yönünde giden herhangi bir metrobüse binin ve Boğaziçi Köprüsü durağında inin. Buradan yürüyerek Beylerbeyi Sarayı’na ulaşabilirsiniz.
• Bağcılar- Güngören taraflarından gelenler ise Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Zeytinburnu’nda inmeli yine Söğütlüçeşme istikametine giden herhangi bir metrobüse binerek Boğaziçi Köprüsü durağında iniş sağlamalıdır. Buradan da yürüyerek bölgeye ulaşım sağlanabilir.
• Sirkeci ve Eminönü istikametinden gelmek isteyenler önce Marmara’ya binerek Üsküdar durağında inmeli buradan kalkan 15C, 15, 15KÇ, 15K, 15P, 15U, 15Y, 15ŞN,15R hatlı otobüslerden birine binerek Beylerbeyi Sarayına ulaşmalıdır.